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[Common 12] Display of "JIS licensee etc." on the packaging and encasement of the 
uncertified products by licensee. 

 

Question: 

Some our products has obtained JIS certification.  Is it possible to indicate "JIS licensee" or a similar 
indication on the package or on the encasement of the product that have not obtained certification although 
JIS mark is not displayed on them? 

 

Interpretation: 

There is a risk that uncertified products packaged and encased may be misunderstood as if they were 
certified products. Therefore, the display is not accepted because it is in conflict with "the Ministerial 
Ordinance concerning all certifications of conformity with Japanese Industrial Standardization No. 15 
Article No. 1 paragraph 4 item for industrial and mineral products and its Processing Technology." 
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